Bygger bort alla olyckor

Vart efter jag gör en avåkning som jag inte kan lösa annat än att ta mina ben och gå till olycksplatsen för att föra bilen in på banan gör jag en notering i huvudet och tar det som nästa förbättringsåtgärd påp banan. Fasta föremål som man kan köra in i avlägsnas eller skyddas så att man inte kommer i full fart och krossar en bärarm eller någon annan del på bilen. Hopp som är för svåra att bemästra på ett elegant sätt görs lite snällare för att man inte var och varannan gång ska behöva gå och vända på bilen för att man hamnat upp och ner. Vissa saker kan man naturligtvis inte bygga bort. Hastighetsbegränsningar och fartkameror är inte riktigt lösningen i det här fallet. Träning och sunt förnuft samt förbättringar får kanske räcka. Ett av hoppen har jag fått göra om tre gånger innan det blev tillräckligt förlåtande vid landningen, och det går säkert att göra lite till. Det ligger en hel del sten begravd i marken som jag har varit tvungen att avlägsna. Det är nog det som tar överlägset längst tid, men jag börjar bli ganska skicklig på att hantera Grävis och Lastman för att utföra uppdraget.

Det är sällan som jag dokumenterar mina misslyckade projekt, men det här projektet är inte riktigt över än. Jag hade en idé om att jag skulle kunna använda Lastman till att förbereda alla hål till det kommande arbetet med att bygga hagar ute på ängen. Ett fyrkantrör kapades till och gjordes spetsigt i ena änden med hjälp av vinkelslipen, släggan och svetsen. Fästet för att hålla jordpiken på plats blev dessvärre för klen. De ville sig inte bättre än att fästet deformerades. Jag får använda grövre material och lite förstärkningsflänsar till jordpik 2.0, som förhoppningsvis ska hålla för lite tuffare tag.

Trädgårdsdammen hade självfyllt så pass mycket efter förra regnet så att jag kunde starta upp pumpen, dessvärre var det lite för lite vatten när jag började pumpa. Det är ju en viss tröghet i flödet och det räcker inte riktigt när övre och nedre magasinet är fyllda till bredden för att det ska fungera ordentligt. Jag tror att det nedre magasinet är lite för litet. Men det brukar räcka med en kubikmeter vatten som jag kan hämta i stora dammen för att det ska fungera igen.

Mina habaneroplantor har börjat ge frukt. Snart kan jag laga ceviche med egen frukt tillräckligt högt upp på scoville-skalan.