Sojakoppar och fotosafari

Idag har jag sått paprika i olika varianter. Igår när jag handlade ingredienser i den asiatiska mataffären såg jag en förpackning med sojakoppar för takeaway och jag förstod med ens att jag var tvungen att göra ett litet experiment. Min erfarenhet av pelargonerna har varit att när man sår i pluggbräda så måste kan flytta ut de plantor som grott om man inte vill att de ska vara kvar i den fuktiga miljön. Varför inte prova med sojakoppar som dessutom kan utrustas med individuella lock för att hålla kvar fukten ända tills fröna börjar att gro. Vi får se om det lyckas, eller om jag kommer att förstöra närmare hundra frön.

Suget efter att fotografera tilltar med ljuset men det är ett visst motstånd att gå utanför dörren när man kan sitta inne i värmen och glädjas åt den tilltagande grönskan. Det har varit full aktivitet med att göra rent i höns- och ankhus och efter det fann det lite tid till att flyga drönare och plocka fram kameran.

Solen lyser ganska blekt på eftermiddagen, vilket passar ganska bra när allt är lätt pudrat med snö och is. Jag fotograferade lite på gården och tog en promenad ner till dammarna på andra sidan vägen för att försöka hitta något intressant att fånga på bild. Det är något magiskt med skogen som även på vintern skänker värme på ett mystiskt sätt trots den blygsamma temperaturer. Jag kämpar fortfarande med knivskarp fokus och rätt skärpedjup, och det är många motiv som ratas i “framkallningen”.