Jäkla svin!

Hela veckan har jag hållit på att fixa i ordning RC-banans sträckning från Sonnenshein-hoppet* upp till skogspartiet. Jag har lagt ut stockar för att avgränsa banan från ruffen och fyllt på med stenmjöl. Tanken är att stockarna ska sticka upp så pass mycket att man ser var banan går, men man ska inte fastna med bilen om man råkar köra på. Det blir lätt så om kanterna är för höga. Det blir lika viktigt att fylla på med material utanför stockarna som innanför, annars kommer man inte in på banan igen om man skulle få för sig att åka utanför.

Det är nätt och jämnt att jag kommer in med Lastman på banan, och på vissa ställen var jag tvungen att ta det från två håll. Det är lite vanskligt att köra med full skopa med fullt rattutslag i lutning, speciellt om man måste lyfta skopan högt. På vissa ställen fick jag flytta på stockarna för att komma fram. Förhoppningsvis kommer jag inte behöva köra ut så mycket mer material till otillgängliga delar av banan.

Igår kunde jag sprida ut att material jämnt på banan med kratta och spade. Det tar på magmusklerna en hel del kan jag intyga. Det hade varit idealiskt om jag hade kunnat packa materialet redan igår, men klockan tyckte annorlunda.

Idag när jag kom upp till banan hade grisarna varit framme och bökat runt, så det var bara att beväpna sig med gott mod och gå en vända med krattan igen. Efter krattningen körde jag två vändor med välten över banan. Förhoppningsvis blir det så pass hårt att grisarna hellre väljer annat att böka i.

Eftersom jag blev av med min förra jordstamp när jag var lite mer aktiv i den lokala RC-klubben, och jag har inte haft hjärta att kräva tillbaks den tillverkade jag en ny. För att få lite extra hållbarhet i själva infästningen placerade jag en metallbit mot skaftet så att bulten inte spräcker fibrerna i träet. Än så länge så funkar det.n Man skulle haft en skog med lite hårdare trä i träden för att kunna tillverka bättre skaft till sina redskap. Stampen fungerade utmärkt som träningsredskap för mag- och armmuskler utöver att den kunde platta till där välten inte fungerar.

Nu väntar jag på lite torrare väder så att banan blir tillräckligt hård att köra på. Jag har förvisso lite kvar att göra på banan, men det vore trevligt om man kunde köra en provrunda på den förbättrade banan.

*) Sonnenshein-hoppet: Den förra ägaren till gården hade en ovana att gräva ner en massa miljöfarligt avfall runt om i skogen. Det mesta är bortplockat efter vitesförelägg, men här och var hittar vi sådant som inte ska grävas ner i marken. När jag började med RC-banan, och bökade runt i marken, grävde jag fram en gammal knycklig plåtskylt. På skylten stod det Sonnenshein batterier, och mycket riktigt låg det även några gamla bilbatterier på samma plats. Platsen har fått det passande namnet Sonnenshein-hoppet efter skylten.