Lite varje dag

Dagarna flyter lite ihop, och skriver jag inte så kommer jag inte riktigt ihåg vilken dag jag gjorde vad, men det kanske inte spelar så stor roll. Hur som helst så har jag haft någonting att göra varje dag i veckan. I måndags satte jag in värmekabel i rännan där vattenledningarna till stallvattnet går. De rörisoleringar som sitter på verkar inte hjälpa om det är flera dagar med minusgrader inne i stallet. Vid något tillfälle kom jag över lite värmekabel. Bland annat har jag använt en slinga till frökuvösen, där den har lyckats hålla plantorna vid liv trots minusgrader inne i växthuset. Nu kom den andra slingan till användning. Det var drygt 50 meter som skulle “trottas” in i kanalen. Den gamla isoleringen gick inte att få in igen så jag pressade in så mycket halm jag kunde. Visserligen har jag glasfiberull, men det vill jag verkligen inte hålla på med. Än så länge har inte vattnet frusit, och vi har inte behövt värma upp kranarna med värmepistol för att få vattnet att flöda.

På tisdag gjorde jag i ordning två nya servon till Daidalos för att ersätta de två som inte längre fungerade som de skulle. Jag tog lite kraftigare servon för att vara på den säkra sidan. Det blir riktigt proffsigt när man klär kabeln med kabelstrumpa och försluter ändarna med krympslang och smältlim.

På onsdagen hade det kommit så pass mycket snö så att det var var tvunget att plogas. Nu börjar det bli lite problem att få bort snön, och högarna blir bara större och större. I vanlig ordning så började det snöa igen direkt efter att jag ställt in traktorn i maskinhallen.

Igår monterade jag fast servona på drönaren och skrev ut nya hållare med förstärkt “fastskruvningsanordning” till terminalblocken. De förra gick sönder i infästningen till själva bottendelen av inkapslingen. Nu har jag ändrat lite på designen, och nu kommer det förhoppningsvis hålla. Idag när jag monterade fast de nya terminalblocken upptäckte jag att en bussning till en av armarna på drönaren verkade saknas. Antingen har den försvunnit när jag växlade plats på motorerna, eller så har den aldrig monterats. Hur som helst är har det upptäckts och måste åtgärdas innan jag kan göra ett nytt flygförsök. Det blir nog att 3D-printa en istället för att stå och svarva ute i kylan. Jag ska väl ha någonting att göra i helgen också!