Massor av sten

Det har varit en utmaning att få bort alla stenar, och ibland blir man överraskad över hur stark den lilla maskinen är. Det är fortfarande lerigt och man slirar lätt runt på platsen där man står. Jag fick för mig att jag skulle köra ner lite stenar för att göra en fin väg upp till växthuset, men jag fick kämpa för att ta mig upp igen. Med hjälp av skopan kunde jag till slut backa upp igen. Hönshagens staket blev den stora förloraren, och i förlängningen jag som får laga det. Det har inte blivit så mycket mer, men nu börjar det bli plant. Jag kommer behöva förlänga platån en aning så att det finns luft och plats runt växthuset. Det ska bli spännande att se hur det kommer att bli. Jorden är väldigt lerig och det kommer nog få bli täckodling som gäller.

Jag planterade om en tredjedel av alla paprikor. Vissa plantor kunde jag dela, medan andra som förmodligen inte kommer att utvecklas fick hamna i komposttunnan. Grannarna Ö och K var på besök och fick för första gången se min odling. De kunde precis som jag konstatera att växthuset kommer väl till pass när plantorna ska fortsätta utanför sina krukor.

Nu är nästa båda bord fyllda med krukor. De kvarvarande kronärtskockorna kommer nog inte att gro, så jag får nöja mig med de åtta frön som grott. Tomaterna kommer att flyttas ut i växthusets kuvös när det är dags för omplantering om någon vecka eller så.