Bedårande vackert

Nu börjar det bli ljust på morgonen, men i helgen blir det mörkare igen. De nätter som det varit minusgrader ligger frosten kvar på morgonen påväg till jobbet. Det är inte alltid som jag hinner stanna till för att knäppa några bilder, och det är lite synd. Å andra sidan blir man upprymd av landsbygdens scenerier.

Under veckan har jag planterat om de sista paprikaplantorna och fortsatt att bereda mark för det nya växthuset. När jag gjorde kontrollmätningar och sedan skulle jämna till upptäckte jag att jag missat att gräva bort några stenas som kommer göra det svårt för plantorna att växa. Idag satte jag på grävaggregatet på Bobcaten. Det var lite ”meckit”, så jag fick ringa grannen som genast kom till undsättning. Efter att aggregatet var på plats och jag med nöd och näppe lyckades ta mig upp till platån gick jag på den första stora stenen efter den andra, och den tredje, och den fjärde, och så vidare. Nu hoppas jag att alla stora stenar är uppgrävda, för sedan blir det lite svårt när väl växthuset är på plats. Jag kommer för visso göra täckodling, men det är trevligt om växterna kan fortplanta sina rötter ner i marken om det behövs.

Imorgon ska jag väga av ytan och göra den helt plan innan jag sätter stommen på plats och kan börja resa växthusets alla spant. Det ska bli spännande att få se hur stort det kommer att bli.