De 101 pelargonerna

Nu har den hundraförsta pelargonen grott och jag har uppnått mitt mål med 100 pelargoner. En av pelargonerna fastnade i frökapseln och har sedan dess varit under uppsikt på VIVA (växtintensivavdelningen). Den ser ut att kunna klara sig, men ligger långt efter de första pelargonerna som redan planterats om en gång.

Nu är alla 18 spant till växthuset färdigmonterad, och nu återstår inoljning, där en tredjedel hann bli behandlade innan det blev dags att börja runda av arbetshelgen. Några lökar har börjat titta upp i rundeln ute i trädgården, så det finns hopp om att det ska bli vår – även detta år!

Vi började titta på alternativa platser för växthuset, som förmodligen delvis kommer att förta det annars välordnade intrycket på gården om vi placerar det mellan ridbanan och gräsmattan som vi först tänkt. Jag tänkte att det kanske skulle kunna fungera uppe vid den stora eken om man planar ut lite. Eventuellt blir det lite skuggigt på eftermiddagen och kvällen, men man får inte titta på hur solen står nu för att avgöra den saken. Om jag gör det riktigt snyggt kanske det inte spelar någon roll var det står i slutänden.

Idag har jag fyllt på såhörnan med tomatsådd som när plantorna blir tillräckligt stora ska flytta ut i växthuset för vidare drivning i växtkuvösen. Jag har fått göra lite förändringar och förlitar mig helt på undervärme för att gro. Jag måste ha lite plats för paprikaplantorna som kanske inte ska stå i 20 graders värme och bli långa och taniga. Det är nämligen fullt på “kallsidan” och arbetsbänken behöver jag ett litet tag till. Jag hade tänkt så lite timjan och något mer som jag inte kommer ihåg just nu. Sedan blir det mer fokus på frilandssådd och fortsättning i växthusen. Än så länge känner jag mig i “fas” och känner ingen ångest för att jag inte skulle hinna med årets odlingssäsong samtidigt som det kanske ska finnas tid till andra projekt och göromål på gården.