Chutney och söndagsmiddag

Idag har det varit lugnt. Jag började dagen i läshörnan med en espresso och läsplattan. Sedan gick jag ut i växthuset och kunde konstatera att det fanns en hel del djungelgurka att lägga in i saltlag för att efterlikna kapris. En vända ner till konungarnas dal för att kika runt lite. Bönorna har passerat bäst-före-datum, men man kanske kan ta vara på bönorna för sådd nästa år. Förhoppningsvis funkar min kokong av fiberduk för att samla ihop fröna. Eftersom jag suktat efter att bege mig ut i skogen för att fotografera hela helgen så beväpnade jag mig med kamera och stativ för att försöka fånga något intressant. Ljuset var inte så spännande så jag kom hem med en handfull bilder utan wow-känsla. Sonen och jag beslutade oss för att göra en kalkonmiddag redan igår, så resterande tid har gått åt till att skörda, handla och laga mat. På de gröna tomaterna blev det 6 burkar chutney som smakar underbart. Den grönkål som mag satte plantor av tidigare i somras har vuxit sig ståtliga. Vi provade att göra grönkålschips som vi ska ha till middagen. Det finns mycket kvar i växthuset och övriga trädgården att ge innan säsongen är över.