Snöbekämpning

I morse var jag så trött att jag för en gångs skull ville sova lite längre. Men tji fick jag! Det hade snöat en hel del inatt och just idag skulle vi få en leverans med hö. Jag vill helst ha plogat så att jag kan lägga ut ribbor som höbalarna kan vila på. Förvisso är de inplastade, men det är aldrig bra om de badar i vatten när snön smälter. Dessutom är det mycket lättare att plocka upp balarna från marken om de höjs upp en bit. Det första som jag var tvungen att ta itu med innan jag kunde ploga var att räta ut bladet som hade vikt sig under gårdagens omilda behandling. Det blir lätt så när man föser snön åt fel håll samtidigt som det blir för tungt. Det är inte första gången som det händer, och receptet är att fästa en laststropp i gödselcontainern och dra några drag på lågväxeln.

När jag var klar med snöplogningen var det hög tid att ta bort snö från växthustaket. Just nu är det inga problem, men när det börjar smälta blir det otroligt tungt. Förra året stod jag med sopborste och kom ihåg hur jobbigt det var att nå, så jag konstruerade ett specialverktyg för att kunna skära loss snön från taket och låta den glida ner för en bana av plast. Några lattor, en stör och en plastpåse samt lite snickrande , och sedan var det dags att prova anordningen. Den fungerade perfekt förutom att stören skulle varit någon meter längre för bekväm hantering. Irriterande nog så kapade jag av två meter på stören redan innan jag testade. Det finns ju fler störar i skogen att hämta om jag vill.

På eftermiddagen fortsatte jag med konstruktionen till drönarens kaross. Eftersom jag kommer placera GPS-pucken på ett stativ vill jag göra karossen lite mer vridstyv för att säkerställa att GPS:en inte svajar allt för mycket. Vi får se om det mönster som jag skrivit ut kommer vara tillräckligt, eller om jag måste tänka om. Nu får fortsatt arbete med Daidalos vänta till imorgon då jag planerar att fortsätta.