Inte så mycket tid under veckan

Jag har jobbat på bortaplan under veckan så jag har inte kunnat påverka så mycket på hemmaplan. Det är alltid lika spännande att komma hem och upptäcka något nytt. Tomatplantorna har säkert vuxit 20 centimeter och tjuvskotten utvecklas i rasande takt bara man vänder bort blicken. Petuniorna som såg bedrövliga ut när jag åkte har repat sig ordentligt efter förra kraftiga regnet. Basilikan når rekordhöjder med dryga halvmetern ovan jord. De gillade tydligen den hästgödsel som jag blandade i jorden. Ute i trädgårdens periferi finns det fortfarande en och annan ståtlig vildblomma som bekänner färg, och zucchinin som jag sådde för drygt en vecka sedan har börjat gro.

En lite mindre upplyftande upptäckt är att ett av takfönsterna i orangeriet har spruckit och ett annat har fyllts med vatten efter ett regn. Någonstans läcker det in och när fönsterkassetten inte har varit tät så har det kommit in vatten. Det är bara att byta rutorna och försöka hitta läckaget och åtgärda. Tur att jag har närmare tjugo fönster i reserv!

Eftersom det har lovats regn har jag pumpat över en kubik vatten från ordinarie vattenmagasin till reservtankarna. Vi får väl se om jag pumpat förgäves. En liten tröst är att solenergin har stått för arbetet, så det kostar inget i monetära mått.

Nu har jag fått en ingivelse att jag ska få i ordning på RC-banan, sätta upp staket runt om och försöka hålla den i skick. Det är en sak att behöva preparera banan efter eget körande, men att varje år behöva ta hand om vad vildsvinen åstadkommer är rätt bökigt och tidskrävande. Nu har jag jämnat till och försökt platta till de värsta ojämnheterna så att man kan köra utan att behöva springa och vända bilen stup i kvarten. Förhoppningsvis hjälper regnet till att göra banan så pass hård att det går att köra på den i helgen.