Uppgradera och komplettera

Som jag nämnde så var arbetsbelysningen som satt på Lastman inte den bästa. Man märkte knappt att man slagit på belysningen trots mörker runt om. Nu har jag bytt ut de fyra lyktorna mot fyra LED-strålkastare. Nu blir man ju faktiskt bländad. Man förstår varför lastmaskiner från Kina inte riktigt kan jämföra sig med maskiner från övriga världen. Men trots detta så får man mer för pengarna om man är villig att åtgärda de brister som förekommer.

Man förstår att de försöker när man ser att kontakterna är vattentäta, men i övrigt är lamphus och genomföring in i hytten en motorväg för vatten och fukt att tränga in. Jag får väl försöka komma på någon bra tätning in i hytten också. Nu kommer maskinen stå under tak merparten av tiden, men det kan vara bra att täta innan det är för sent.

Jag kopplade in motorvärmaren och drog en extra kabel med styrning och temperaturgivare in i hytten för att kunna koppla in en kupévärmare när jag ändå var i farten. Det blev ganska trångt i kopplingsboxen med alla sladdar och styrdosor, men det fick ändå plats. Det fanns inget superbra ställe att sätta intaget för strömmen. Jag hade önskat att man var tvungen att rycka ut kabeln för att inte snubbla när man ska gå in i maskinen, men om man alltid har för vana att koppla in kabeln när man lämnar maskinen så ska det väl inte vara så svårt att koppla ur den rutinmässigt heller.

Nu kan jag slå på motorvärmare och kupévärmare från mobiltelefonen och se på temperaturen när det är dags för exempelvis snöröjning. När jag stod uppe och monterade de bakre arbetsljusen såg jag att det fanns fäste för en backkamera. Hmmmm. det kanske skulle vara något att kika närmare på?