Regnhinder och verkstadsordning

De senaste två dagarna har jag hållit mig mellan verkstan och byggetableringen uppe vid växthuset. Att stå och mura när det regnar är inte så lyckat om man vill hålla en jämn konsistens på murbruket som tenderar att bli blaskigt av några extra droppar vatten.

Igår murade jag igen de glipor mellan balkarna och friggeboden. Jag började såga några Leca-block med en vanlig handdriven såg för att senare gå över till vinkelkap och tigersåg tills det slog mig att den bandsåg jag nyligen införskaffat var utrustad med ett blad avsett för sten och kakel. Stenarna fick på några centimeters marginal plats i maskinen, och jag kunde göra de snitt som behövdes för att blocken skulle passa in perfekt.

Idag började D och jag lägga sten inne i orangeriet, och vi hann till andra raden innan det började regna och vi fick avbryta det mödosamma arbetet. Förhoppningsvis blir det lämpligare väder imorgon så att jag kan komma en bit. Det skulle vara så skönt att bli klar med hela grundarbetet så att jag kunde börja snickra lite.

Nu börjar verkstan bli riktigt bra och väl planerad. Den gamla arbetsbänken fick nytt liv med en skärm som kan fungera som verktygstavla till både arbetsbänk och svarv. Som kronan på verket fick arbetsbänk/svarv och utrymmet under trappan ordentlig belysning som går att styra med kn(app). Nu ska alla verktyg omfördelas till sina logiska platser och användningsområden för att spara tid, minska frustration och främja verkstadsordningen.