Lite rörigt

Just nu känner jag mig lite ofokuserad. Dels håller jag på med orangeriet och dels förbättrar och utrustar verkstan med fler maskiner, samtidigt som paprika tomat och gurka längtar efter att tas till vara på. Tomaterna har inte blivit så många som förra året, men paprikan växer så det knakar. Första omgången ska torkas och sedan göras om till paprikapulver och paprikapasta. En första omgång gurka har jag lagt in i 1-2-3-lag tillsammans med ingefära, chili, dill och senapsfrön. Jag ska göra några burka saltgurka också.

Utrymmet under trappen upp till loftet ovanför verkstan ska bli en plats där man kan sitta och arbeta med lite mer pysselbetonade aktiviteter. För att få bort den gamla ”blinddörren in till stallet så byggde jag en vägg framför som jag byggde av återvunnen husväggspanel som målades i en neutral grå färg. Det ska upp lite belysning och en bänk ska göras i ordning där man kan sitta. På väggen kommer det hamna en verktygstavla för det mest nödvändiga som tänger, skruvtvingar och kanske lite annat smått och gott.

Idag fortsatte jag så smått med grunden till orangeriet. Det gick åt en hel del tid till att ta ut öppningen till dörren. Balkarna innehåller ju armering och eftersom jag inte äger en stensåg i av rätta kalibern så har jag fått använda de verktyg som jag har och behärskar. Grannen B kom förbi och undrade om jag skulle använda en ”Finja-släde” när jag skulle mura blocken. Eftersom jag inte hört talas om detta tidigare blev jag nyfiken och kunde efter en stunds letande på nätet och lite fantasi bygga min egen ”släde”. Släden underlättade en hel del, likväl den riktigt stora murarsleven utan handtag som jag hittade på loftet här om dagen när jag röjde. Imorgon fortsätter allt arbete.