Hinner inte samla mig

Just nu är det så mycket jag skulle vilja ha undanstökat så jag har lite svårt att njuta av vädret. Först kompletterade jag jorden inne i växthuset med jord från stora komposthögen som jag sakta göder med växtmaterial uppe i skogen. Jorden är fortfarande “tung”, men den funkar säkert bra till tomater, paprika och aubergine som ogräs. Den ogräs som växte i lådorna gick till hönsen, som snabbt började krafsa och sprida ut grönskan i hönsgården.

Det blir tre olika tomatsorter och fyra olika paprikasorter, samt miniaubergine. Jag har även tänkt att driva upp växthusgurka, men har inte riktigt haft sinnesnärvaron att förkultivera. Gurka växer ju ganska snabbt, så om jag sår lite frön i helgen kanske jag får njuta av gurka senare i sommar.

I det övre växthuset blir det också tomater och olika paprikasorter. Där blir det lite mer betonat på ådant som ska konserveras för senare konsumtion.

Det ser alltid lika förtvivlat hopplöst ut när man precis har planterat ut sina plantor, och man undrar varje gång om det ska bli något. En liten tröst är att vissa plantor redan börjat utveckla frukter, så något kommer det väl bli i år också.

Igår utlovades det regn, så jag fick ägna kvällen åt att färga kitt och kitta takfönsternas nerderkant för att undvika att vatten tog sig in i träkonstruktionen. Normalt när man förbereder sig för regn så brukar det inte komma något, men den här gången kom det ändå lite vatten, och mitt jobb var inte onödigt. Vid en inspektion idag ser det ut som att kittet hållit tätt. Småfåglarna har än så länge hållit sig borta.

Imorgon hoppas jag på att få dörren på plats till orangeriet. Jag har bytt panel på nedre delen av dörren och målat den först brun, och sedan svartbrun för att matcha det redan inoljade träet på orangeriet. Det som återstår sedan är att täcka för och isolera hörnorna innan det blir inflyttningsklart.