Första helgen

Nu skulle det behövas lite regn. Normalt vill jag ha uppehåll när jag är ledig, men som det är nu är jag villig att frångå mina normala preferenser. Ett tydligt tecken på att man går in i sensommaren för att bönderna skördar sina åkrar. Ja håller också på att skörda och ta hand om råvarorna för att fortsatt kunna njuta av vad årets odling har frambringat.

Idag skördade jag en andra omgång tomater och en tredje omgång inläggningsgurka. Tomaterna har skållats och står och såsar till sig på spisen och gurkan har hittat in i sina burkar som prydligt fyller matkällarens hyllor. Den första omgången paprika har skördats och imorgon ska de sotas, skäras upp och frysas in. Chilin tänkte jag torka och mala ner och tomatillon ska bli salsa verde. Förra året gjorde jag den på gröna tomater, men nu ska jag göra äkta vara. Vi smakade på en frukt och kunde konstatera att den var ganska mild och söt i smaken. Hälften av oss kunde förnimma kiwi i konsistens och smak, medan resten inte kunde säga vad den påminde om. En unik frukt skulle man kunna säga.

Nu har jag införskaffat ett smidigare och lättare stativ som jag kan bära med mig när jag är ute och letar efter motiv och hoppas på att kunna ta bättre makrobilder och landskapsbilder med skärpa och lägre ISO-värden även under klena ljusförhållanden.