En onödig årstid

Idag har jag varit igång hela dagen. Jag började med att gå ut i trädgården för att hitta lite motiv att fotografera. Det blåste ganska mycket, så nästan alla bilder hade rörelseoskärpa i sig och även om tålamodet hade funnits där så hade stelfrusna fingrar satt stopp förr eller senare. Igår kom den första omgången snö som är värd att plogas bort så merparten av dagen har gått åt till att förbereda traktorn för uppgiften. Att montera snökedjor och plog var inte det enda som behövde göras. Först var jag tvungen att pumpa i luft i vänster hjul som behöver lagas om jag inte först ska behöva spendera en timme varje gång åt att fylla det med nödkompressorn som egentligen ska användas till vanliga bilen. Kompressorn som drar tolv volt från ett cigarettuttag koppalr jag först till fyrhjulingen, och för att inte fyrhjulingens batteri ska dräneras så laddar jag samtidigt fyrhulingens batteri. Därefter måste traktorns batteri laddas och motorn värmas upp innan jag ens kan föra ett startförsök. Jo just det, bränslet var nästan slut så jag fick åka iväg och fylla på några dunkar först.

Vidare har jag tagit in en massa balar med torv och torvmix in i stallet. De brukar vara ganska fuktiga och är mer eller mindre frusna när man öppnar förpackningarna. Därför brukar vi ta in några i stallet så att de kan tina innan de används. Jag passade på att flytta en pall med torv och en med torvmix när jag ändå hade traktorn i rörelse.

Efter att torven kärrats in i stallet satte jag upp värmelampor i växthuset åt hönsen. Det tog sin lilla tid att sätta upp allt med buntband så att det sitter säkert. Plogningen gick sedan ganska snabbt och smärtfritt även om det hade blivit mörkt när jag började.

Nu återstår bara matlagning.