Sista tomaterna

Att efter drygt tre månader då man kunnat gå ut i växthuset för att plocka åt sig några färska tomater till en sallad eller sås så är det definitivt över. Idag gjorde jag marmelad av de sista gröna tomaterna som plockades förra veckan i samband med utrensningen av växthuset. Under dagen har jag mestadels spenderat framför datorn för att göra färdigt alla planritningar som behövs i samband med bygganmälan för kaminen som äntligen ska komma på plats. Nu när vi fällt så många granar behöver vi göra något vettigt av dem också. Imorgon ska jag försöka få klart underlaget till orangeriet som blir nästa års höjdpunkt när det kommer till utomhusprojekt. Ett tag lade jag projektet på hyllan då det skulle bli för mycket krångel med pappersarbete, men i veckan skickade jag in min modell till ett företag som specialiserat sig på att sammanställa bygghandlingar, så nu behöver jag fylla i ansökan och skicka in den. Vi får se hur det går.

Det är inte klokt vad mycket man kan hitta på med gröna tomater utan att det smakar vad man skulle föreställa sig att gröna tomater smakar. Eftersom gröna tomater inte smakar så mycket i uppkokat eller uppvärmt tillstånd får man smaksätta men andra ingredienser. Vad sägs om ingefära och espresso? Det kommer att passa utmärkt till nästa ostbricka.

Nu väntas ett antal månader med onödigt mörka kvällar….Då kan det väl vara bra att trösta sig med lite marmelad och ost när all choklad som man bunkrat upp med inför höstdepressionen tagit slut.