Konst och ordning

Det blev inte precis som jag föreställt mig. Det blev mycket bättre! Först hade jag tänkt mig en tavla med alla verktyg, men efter lite funderande kom jag fram till att vissa verktyg inte passade med varandra i vare sig användningsområde eller form. Dessutom hade tavlan blivit för stor och svårplacerad. Jag tycker att det är lite spännande när man vet vad tavlan föreställer, men man kan ändå låta fantasin få lite motion. Vad har verktygen skapat och använts till genom sin livstid. Jag tycker att det är en bra tillvaro att beundras istället för att glömmas bort i en låda eller slängas på tippen. Det roliga är att jag inte investerat en enda krona i vare sig material eller motiv. Allt är återvunnet och räddat.

Efter att jag skapat konst återgick jag till att städa verkstan och plocka undan allt från de senaste projekten jag har fokuserat på. Nu är verkstan i ett sådant skick och ordning som gör det enklare att skapa och reparera.

På eftermiddagen tog jag äntligen hand om alla takpannor som stått och ockuperat tvättplattan framför stallet. Det blev totalt fem vändor upp till “utelagret”, och när jag ändå hade lastmaskinen framme rensade jag inne i maskinhallen för att kunna bygga ett pallställage. Både egna och andras synder rensade jag bort. Imorgon ska jag väga in lite trädgårdsplattor som ställningen ska stå på.

Som avslutning på mitt dagsverke tvättade jag lite schabrak när tvättplattan ändå var ledig. Nu ska jag gå och tända grillen så att jag kan laga middag.