Veckans aktivitet

Veckans fritid har präglats av fortsatt arbete med växthuset. WOW – vad stort det blir! Nu ska det bara bli bra och estetiskt tilltalande också. Den första plätten på gården som solens strålar når är platsen där det nya växthuset håller på att ta form. Medan man går där och bankar ner armeringsjärn i marken funderar jag en hel del på vad man ska kalla växthuset för. Katedralen? Bell Pepper Church? Paprikahuset? Lilla Spanien? Vi får se hur det blir. Emellanåt har jag spenderat lite tid uppe bland alla “planteringskandidater”. Pelargonerna frodas, och skulle säkert behöva lite mer plats. Tomatplantorna måste få egna krukor i helgen och sparrisen behöver utökat stöd. Förhoppningsvis blir det lite mildare väder framöver så att jag kan flytta ut lite grödor till växthusets kuvös. Jag har fått välkommen hjälp av sonen och frun för att hålla upp spanten medan jag skruvat. Nu ska hela konstruktionen stadgas upp.

Idag tillverkade jag en stege som kommer att komma till pass när det nya växthuset ska kläs. Jag har funderat en hel del på hur jag ska göra och ingenting har varit helt rätt. Igår kom jag på hur jag skulle göra. Självklart använder jag den gamla mallen till växthusets spant och tillverkar en stege som följer formen perfekt. Den känns i alla fall stadig och stabil.

Imorgon ska jag fortsätta med att sätta upp stag som ska stabilisera hela konstruktionen och eventuellt på söndag börjar jag klä växthuset med kanalplast. Sedan är det bara “resten” kvar. Gavlar, ventilation, bevattning, plantering och skörd.