Uppladdning inför helgen

Just nu finns det så mycket i trädgården att glädjas åt! Jordgubbarna börjar komma fram, blommor har slagit ut och fler är på gång. Det finns gott om olika rum i trädgården som man kan vistas i. Det är inte alls samma trädgård som för bara några år sedan, där gräsmattan dominerade med enstaka träd, buskar och blommor ute i periferin. Inne i växthusen börjar det se frodigt ut, och de plantor som bara för någon vecka sedan såg lite ledsna ut har rätat på sig med saftiga blad. Nu njuter jag verkligen! På morgonen går jag ett varv och passerar växthusen för att inspektera utvecklingen innan jag åker till jobbet. När jag kommer hem kanske jag rensar en rabatt eller “tjuvar” tomatplantorna.

Även på kvällen har trädgården blivit trevligare att vistas i med alla solcellsdrivna lyktor som är utplacerade lite här och var för att skapa en näst intill magisk stämning.

Idag var jag förbi och hämtade plankor från ladan som ska rivas. Det kommer bli en sväng till imorgon efter att jag hämtat dottern och en massa krukor från svärfar. Jag har en hel del “skrot” och prylar att sortera upp och göra om till antingen konst eller nyttosaker. Jag tänkte bland annat att jag skulle göra en verktygstavla med lite rostiga verktyg som vi kan hänga upp i något av alla våra uterum. En gammal sockerlåda som var illa medfaren har jag förstärkt och limmat i hopp om att jag ska kunna göra om den till en blomlåda.