Nytt staket och korvgrillningsparty

De senaste tre dagarna har kallröken fått gå “varm”. Igår var jag tvungen att införskaffa mer rökflis. Just  nu håller jag på att röka flingsalt blandat med libsticka. Vi får se hur det kommer att smaka. Jag började skriva på detta inlägg redan igår, men jag hann inte längre än såhär innan de närmsta grannarna kom med sina 7 barn för att grilla korv nere i gropen. Efter att barnen grillat korv på pinne kunde vi inviga det nya eldgallret som jag svetsade ihop tidigare under dagen. Den nya vedförvaringen, den också nytillverkad, gjorde att vi snabbt och enkelt kunde fylla på med mer bränsle på brasan lång efter solnedgången då det blev lite kyligt. Barnen hade hittat RC-banan och den modigaste av de sju frågade försiktigt ifall de fick rensa ogräs. Jag kunde naturligtvis inte göra så väluppfostrade barn besvikna. Vi såg sedan inte till barnen på hela kvällen.

Idag har jag fortsatt och avslutat arbetet med det vidjestaket som jag påbörjade för tre dagar sedan. Den här gången gjorde jag egna stolpar som jag spetsade till med yxan och sedan målade med tjära. Den första stolpen som jag skulle driva ner i maken träffade rakt på en sten och jag trodde att jag skulle få hålla på i timmar med att bara stolpa. Resterande stolpar var det dock inget problem med så vidjejakten kunde börja. På väg upp i skogen när jag passerade RC-banan hade ogräsrensningen gått på sitt andra pass. Imorgon får jag nog ta fram trimmern och göra så att man kan köra. Jag tror inte att arbetsviljan kommer hålla i sig utan lite “lön” för mödan.

Jag hämtade vidjor i tre omgångar, och det blev totalt 120 stycken. Det är ganska rofyllt att gå runt i skogen och bitvis leta och bitvis avlöva med kniv och sekatör. Nu ser det genast mycket trevligare ut i vad vi kallar för halvmånen, även om det inte såg otrevligt ut tidigare. Det kommer förhoppningsvis bli mycket lättare att hålla ogräset på rätt sida om rabatten till nästa säsong.