Hösttråk

Jag upptäckte igår att den nya motorsågen hade en annan infästning och vinkel på handtaget, vilket gjorde att sågjiggen inte längre passade. Först hade jag bara tänkt att göra ett enkelt mothåll så att man kan få jämnare längd på vedklabbarna, men jag åkte på att även svetsa till ett nytt fäste med allt vad det innebar. Hela kvällen gick åt till att stå i verkstan för att hitta lämpligt material som kunde svetsas ihop och sedan skruvas fast i motorsågen.

Idag när jag kom hem så satte jag igång med sågandet och klyvandet. Åtta stockar blev ganska precis åtta kassar ved som travades inne i vedboden. Jag har kommit ungefär halva vägen för att täcka upp för vinterns behov av ved. Jag kommer eventuellt tillbringa några timmar i helgen för att beta av lite på uppgiften.

Det har blåst en hel del, vilket jag upplever som besvärligt när man jobbar utomhus. Vi får se om vinden mojnar och byggsuget rinner till i helgen så att jag kan bli klar med avdelningen av ank-/gåsgården. Jag kommer nog behöva skörda och ta hand om lite tomater och paprika också.

Just nu så är energin omvänt proportionell mot antalet uppgifter som borde tas tag i. Det finns ju en hel del platta paket att öppna för att kunna omvandla hallen vid entrén till en riktig myshörna om tid och lust skulle bli över. Just nu är jag inne i en lite tråkig period då allt känns lite jobbigt. Jag tar med kameran och går ut, men jag hittar ingen inspiration. Det finns inget projekt som jag brinner för och inget som jag heller riktigt orkar sätta igång med heller. Förhoppningsvis sätter jag mig imorgon på morgonen och skriver min lista och känner hur det börjar klia i fingrarna att sätta igång!