10, 9, 8,7…..Raketstart på senaste projektet

Föräldrar som får teckningar från sina barn har nog för det mesta lite dubbla känslor. Eftersom man inte vill göra sitt barn besviket brukar det sluta med att teckningen hängs på kylskåpsdörren för att mogna till sig innan man med gott samvete kan lämna den till pappersåtervinningen. Jag är dock lyckligt lottad med en dotter som levererar teckningar som träffar mig rätt i hjärtat. Nu får jag arrangera om ljudabsorbenterna uppe i Nirvana för att skapa plats för lite konst som tilltalar mig.

 

Idag fick jag en stund över för att påbörja bygget av rörföstärkaren som kom i veckan. Man kan tycka att det är fusk med ett kit, men faktum är att när man får en byggsats från Kina måste man ändå förstå lite vad man gör. Det enda som kom med som instruktion var ett kopplingsschema med lite Kinesiska tecken på. Tursamt nog så är elektroniksymbolerna mer eller mindre internationella. En timme går rätt fort, men jag hann ändå med att packa upp allt och montera transformatorer och rörsocklar.  Imorgon blir det lusläsning av kopplingsschemat och lite lödning. Vi går se om jag hinner hela vägen, eller om jag behöver ytterligare en dag för att locka fram lite ljud.

Nu vet jag vad mitt nästa projekt kommer att bli. Jag fick tag i en burk med genomskinlig dissipativ sprej för att kunna göra en förbättrad version av elektrostathögtalare, som jag bestämt ska vara rundade för att ge bättre spridning på ljudet – Men mer om det i ett senare blogginlägg.