Trög start på dagen

Idag var det lite motigt att sticka näsan utanför dörren. Det hade snöat under natten och det låg en decimeter kompakt snö över landskapet. Eftersom det är dödfött att försöka starta traktorn när det är minusgrader utan att först förvärma motorn med kupévärmare byggde jag upp det sedvanliga tältet av enbarageplast och satte värmaren i arbete medan jag målade sista strykningen uppe i Pelargonrummet. Lagom till att jag var klar hade oljan i motorn ändrat konsistens från sirap till en mer lättflytande vätska och jag kunde starta på några få försök utan att dra ur all must ur start batteriet. Jag passade på att ploga vägen upp i skogen för att underlätta framfarten för hundar med efterföljande hussar och mattar.

När väl plogningen var avslutad tvingade jag i mig lite lunch bestående av spaghetti och köttfärssås för att rädda den från att gå till hönsen. Här i huset är det sällan några rester få ligga en längre tid i kylskåpet på både gott och ont.

Uppe i Pelargonrummet hade färgen torkat så pass mycket så att jag kunde se att färgen täckte och ge målarmästaren klartecken att ta ledigt då ett fullgott arbete hade utförts, och att kalla in snickaren för att fortsätta med bänkarna. Det blev två rejäla bänkar på var sin kortsida av rummet. de kommer tjäna väl som odlingsbänkar eller förvaringsbänkar om behovet av odlingsyta skulle avta. Nu ska elektrikern och programmeraren få göra sitt. sedan kan trädgårdsmästaren ta över med sin smutsiga jord och sina gröna fingrar.