Ett hem till mina bobiner

Jag har insett att varje sak behöver ett eget “hem”, annars blir det lätt kaos. Det ska vara lika lätt att ta fram någonting som att sätta tillbaka det. En lösning är att ha allt framme, men det är inte alltid möjligt. Vissa saker måste förvaras utom synhåll, och det är inte alltid självklart att man kommer ihåg eller för stunden orkar lägga tillbaka det man behövt på dess ursprungliga plats. Resultatet blir oordning, vilket förr eller senare måste tas hand om. Under förmiddagen ägnade jag mig åt att sortera och städa lite i HQ efter att först ha satt upp en hållare för alla nya och gamla kabelbobiner. Lödkolv och instrument fick en bättre plats där de inte behöver flyttas när man behöver använda dem. Jag håller å min sons vägnar på att skriva ut en 3D-modell som kommer att ta drygt sexton timmar att slutföra. Det är alltid lite problematiskt med så låååånga utskrifter – det brukar alltid vara någonting som krånglar.

Under eftermiddagen ägnade jag mig en stund åt att slå ner de sista stolparna som ska dela av skogshagen i två delar. Marken var stenhård och det tog drygt en timme att få ner de tre stolparna som fattades.

Imorgon blir det svampplockning på förmiddagen och lite fortsättning på “kryddgropen” under eftermiddagen skulle jag tro.