Materialanskaffning

Idag har vädret varit för dåligt för att vara ute och bygga, om man inte vill ha in snö i isoleringen som sedan smälter, eller takpapp som bryts när man ska forma den runt takfoten, så jag har fått fokusera på annat.

Jag har kört tre vändor med takpannor hämtade från Karby. Nu har jag så att jag kan bygga tre orengerier om jag skulle få orka och vilja. Den tidigare ägaren till pannorna ville bli av med dem och samtidigt försäkra sig om att de kom till användning. Även om det inte blir orangerier, så kanske det blir andra byggnader som behöver tak framöver. Det visade sig att vi delade odlingsintresse och även bin. Hon var tredje generationens biodlare, så vi beslöt oss för att hålla kontakten framöver.

När jag ändå hade släpet på bilen åkte jag förbi brädgården och införskaffade panel till orangeriets kortsida ovanför fönsterna. Det kändes inte så lockande att stå utomhus och grundmåla, så jag passade på att stryka på färgen inne i verkstan i hopp om att vädret skulle bli bättre tills jag kom tillbaka nästa vända med takpannor. Snön fortsatte att envist hänga i luften, så jag åkte istället en tredje gång och hämtade resterande pannor. I veckan som kommer blir det nog inte så mycket snickrande, men man vet aldrig om jag hinner med att lägga lite läkt och få klart kortsidan om vädret är gynnsamt och jag kan slita mig från förvärvsarbetet i tid.