Kök och mat

Igår avslutades dagen med fajitas gjort på egna kryddor, paprika och bröd tillsammans med köpekött och lök från den lokala butiken. Det är en fröjd att kunna laga mat på den nya spisen. Att kavla ut tortillas med en kavel svarvad av min son eller använda kökskniven från den egna smedjan och sonen gör inte saken mindre nöjsam. Det enda jag behöver göra är att tillaga – nästan som ett halvfabrikat.

Idag hjälpte jag min son med att få ordning på hans kök. Vi lyckades i alla fall få fyra underskåp på plats och koppla in ugnen. Det är en bit kvar, men förhoppningsvis kommer vi snart kunna får vår första middag serverad utan att jag behöver lyfta ett finger.

Idag blir det tigerräkor som inte ör riktiga tigerräkor i en chili- och limemarinad gratinerad i ugn som förrätt. Till huvudrätt blir det kotletter med potatistartletter, och ugnsbakad “lavatomat” och honungsglaserad rödlök tillsammans med sojabönor till middag. Nu väntar jag bara på att min fru ska gå ut och fodra hästarna så att jag kan göra det sista.