Ger ljuvligt saftiga tomater med en smak som fyller hela munnen. En riktig smakfavorit för växthuset. Fröna bredsåddes först i en bunke för att efter ca 10 dagar planteras om i individuella krukor. Förkultivering startade i slutet av mars.
Information
Brandywine ger saftiga tomater med en smak som fyller hela munnen. Det röda köttet har en mycket rik, nästan kryddig tomatsmak. Plantan med sina potatisblad ger stora, tunnskaliga, rosaröda frukter som bör hanteras varsamt. Brandywine, som har sitt ursprung i Tyskland, har odlats länge av amishfolket i USA.
Placering: För att plantan och frukterna ska utvecklas bra, krävs både värme och ljus. Bör stå i ett skyddat läge.
Skötsel: Planteras om i stor kruka och jord av bästa kvalitet. Jorden bör ej torka ut, men vattna inte i onödan. Svag dos näring i vattnet. För mycket vatten och näring ger mer blad och mindre smak på tomaterna.
Beskärningssätt: Rekommenderas att tjuva sidoskott för bättre skörd
Skörd: Skördas efter hand som tomaterna mognar. Är det risk för nattfrost innan alla tomater hunnit mogna, går det bra att låta dem eftermogna inomhus, helst på ett mörkt och svalt ställe (ca 8-12°C). Det går även att plocka bort bladen och hänga plantan upp och ner inomhus för att kunna skörda efterhand.
Övrigt: Gröna tomater går väldigt bra att läggas in, att steka eller användas till marmelad.
Härdighet: Ettårig