Från kaos till ordning

Ibland känns det som en ojämnt kamp mellan ordning och kaos. Så fort det finns en ledig yta så är det någonting som flyttar in och ansöker om medborgarskap. Köksbänkar invaderas av kaffebryggare och hushållsapparater, skåp fylls med ännu fler hushållsapparater och skafferierna fylls med konservburkar, kryddor och snacks. Kylskåpet är knökfullt med mjölk, pålägg och rester. Diskmaskinerna är ständigt fyllda, liksom diskbänken. Till råga på allt svämmar värdefull arbetsyta i köket över av ägg! Jag ska väl inte klaga. Det var väl rätt väntat att om man har höns, så får man också ägg. Som tur är, har vi många äggätande personer i huset, så det går åt. Kanske inte varje dag, men en stor del av produktionen går ändå åt. Äggreserven håller inte alla gånger jämna steg med konsumtionen och det som vi lyckas avyttra på annat sätt, så arbetsbänken bredvid spisen har under en period fått fungera som uppläggningsplats för ägg som väntar på att bli använda. Efter att förra veckan gjort en grundlig utrensning i verkstan från diverse projekt som mina medmänniskor påbörjat, men inte slutfört, kände jag idag att jag hade energi att svetsa en ställning för äggkartorna som är gjorda i porslin. Nu kan vi stapla äggen på varandra, och man kan successivt flytta upp kartorna så att man får rotation på äggen. Annars brukar det alltid vara en viss förvirring över vilken karta man ska ta ifrån. Nu slipper vi det om alla kommer ihåg att ta från det övre lagret – men det borde inte vara några problem, för vem skulle få för sig att göra sig omaket med att plocka från mitten av stapeln. Nu finns det plats för 60 stycken ägg – det kommer naturligtvis inte räcka när kläckningen sätter igång på allvar, men jag har i alla fall köpt mig lite tid att komma på en ännu bättre lösning.